ПАРЄ має пояснити сирійський вояж Аграмунта з

ПАРЄ має пояснити сирійський вояж Аграмунта з "російськими друзями" - Геращенко

Укрінформ
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи має направити листа до ПАРЄ з вимогою надати роз'яснення про статус візиту президента ПАРЄ Педро Аграмунта в Сирію разом з депутатами російської Держдуми.

Таке переконання висловила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Офіційний сайт ПАРЄ. Жодного слова про візит президента Аграмунта в Сирію. Вважаю, що сьогодні ж українська делегація має направити листа до ПАРЄ з вимогою дати роз'яснення про статус цього візиту, тим більше, що російські депутати не є членами ПАРЄ, бо Асамблея не підтверджувала їхні повноваження. Отже, це був приватний візит Анрамунта з його російськими друзями? Маємо отримати офіційну відповідь ПАРЄ", - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що російські пропагандистські ЗМІ повідомляють про візит президента ПАРЄ Аграмунта в Дамаск на чолі делегації Держдуми РФ. Російські ЗМІ також поширюють фото і відео Аграмунта, який спускається з трапа російського урядового літака.

"В ЗМІ з'явилася інформація, що в Дамаск прибула делегація Держдуми, російські депутати, проти яких діють європейські візові санкції за війну проти України. Очолює цю делегацію, яка чомусь називається делегацією членів ПАРЄ,... президент ПАРЄ Педро Аграмунт. Зверніть увагу на фото- делегація прибула на російському літаку. В повідомленнях йдеться, що делегація зустрінеться з владою Сирії, тобто обнімуться росіяни і представники режиму Асада, і ті, і інші причетні до вбивств десятків тисяч дітей і жінок, до знищення Алеппо. На якому гачку треба тримати європейського політика, аби він так діяв?" - наголосила Геращенко.

Як повідомив напередодні ввечері російський "Первый канал", до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом. За даними російського каналу, разом з Аргамунтом у Сирію прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії, а також депутати Держдуми Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-