Гройсман пояснив, чому неможлива торгівля з окупованим Донбасом

Гройсман пояснив, чому неможлива торгівля з окупованим Донбасом

Укрінформ
На окупованих Донбасі і Криму немає виробничих потужностей, які на законних підставах належали би РФ чи її представникам, тому торгівля звідти вестися не може, і за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це крадіжка, за яку вони нестимуть кримінальну відповідальність. Це стосується походження будь-якої продукції, що підтверджується документами від виробника. І жодних виробництв легальних на території, тимчасово окупованій Росією на Донбасі або у Криму, жодних реєстрацій не може бути. Тому вся продукція, всі українські надра, бо вони ще й чорнозем може будуть вивозити до Росії, все те, що звідти може бути вкрадено, у жодному разі не може бути в жодній цивілізованій країні реалізоване», - сказав Гройсман.

Він нагадав про існування відповідних міжнародних правил та юридичних норм щодо цього. Тому, додав Прем’єр, жодних додаткових рішень у даному контексті Україні приймати не треба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-