Держдеп закликав вирішити питання блокади на Донбасі в мирний спосіб

Держдеп закликав вирішити питання блокади на Донбасі в мирний спосіб

Укрінформ
Державний департамент США наголосив на важливості розв'язання в мирний спосіб проблеми, що виникла на сході України внаслідок введення тимчасової заборони на переміщення вантажного транспорту на сході країни.

З відповідною заявою виступив у четвер під час телефонного брифінгу в.о. речника зовнішньополітичного рішення США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми відстежуємо цю блокаду на сході України на постійній основі", констатував офіційний представник Держдепартаменту США.

При цьому, він наголосив на важливості "вирішення цього питання в мирний спосіб, з повагою до територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах".

Тонер не став коментувати, чи порушує ця блокада якимось Мінські домовленості, зауваживши, що ситуація є мінливою. Водночас, за його словами, це "потенційно має серйозні наслідки".

"Через це ми хочемо мирного рішення в спосіб, який передбачає, як я вже говорив, територіальну цілісність України", - підсумував представник американського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. 16 березна Президент Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-