Росія має відповісти за агресію проти України – європарламентарії

Росія має відповісти за агресію проти України – європарламентарії

Укрінформ
Росія повинна бути притягнута до відповідальності через агресію проти України та порушення прав людини.

Такі думки висловили депутати Європарламенту під час дебатів "Українські політичні в’язні у Росії та ситуація у Криму" у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я твердо переконана, що російські керівники повинні відповісти за грубе і систематичне порушення прав людини на окупованих територіях", - наголосила депутат від Латвії Сандра Калнієте.

Депутат від Бельгії Марк Демесмакер відзначив, що українські громадяни, які протиправно утримуються російським режимом, є заручниками неоголошеної Росією війни проти України.

"Якщо ми хочемо, щоб міжнародне право дотримувалося, ми повинні підтримувати санкції проти людей, які його порушують. Санкції повинні бути поширені на осіб, причетних до порушення прав людини", - підкреслив бельгійський політик.

Із позицією про необхідність посилення санкцій проти Росії погодилася німецький депутат Ребека Гармс.

"Санкції Європейського Союзу уведені у відповідь на порушення міжнародного права. Вони не повинні ставитися під сумнів. Ці санкції ми застосовуємо заради забезпечення безпеки на континенті", - зазначила Гармс.

Вона також висловила солідарність із усіма українцями, права яких придушуються Росією на окупованих територіях України, включаючи Крим.

Голова Делегації Європарламенту до комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті звернув увагу колег, що факти порушення Росією прав людини, застосування тортур та неналежного поводження із українськими політичними в’язнями, зафіксовані багатьма міжнародними організаціями, включаючи ООН.

"Вже надто багато часу пройшло, щоб вдавати, що нічого не відбувається. Я закликаю Єврокомісію негайно звернутися до Росії із вимогою припинити політичну агресію на Кримському півострові. Я закликаю Раду ЄС опрацювати подальші обмежувальні заходи проти осіб, відповідальних за грубе порушення прав людини", - заявив польський політик.

Він підкреслив, що у ці складні часи необхідно бути солідарними з українськими друзями.

Депутат від Польщі Анна Фотига у своєму виступі висловила особливу підтримку кримським татарам, які нині потерпають від російського режиму в окупованому Криму.

У свою чергу, європарламентарій від Швеції Сорайя Пост наголосила, що саме "Володимир Путін є найбільшою загрозою" для Європи сьогодні. Шведський депутат нагадала, що 62 українські громадяни були протиправно ув’язнені Росією через політичні мотиви; ще сотні українців стали заручниками на окупованій території на сході України.

"Це є атакою проти усіх нас. Усі демократії повинні виступити про цього", - закликала Пост.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-