Кабмін розгляне економічний аспект припинення сполучення з ОРДЛО - Президент

Кабмін розгляне економічний аспект припинення сполучення з ОРДЛО - Президент

Укрінформ
Уряд у четвер має детальніше проаналізувати економічний аспект тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сподіваюся, що в четвер Кабінет міністрів детальніше проаналізує  економічний аспект ситуації.  Наскільки уповільниться економічне зростання? Які будуть втрати для бюджету? Які ризики для валютного курсу?  Яка ситуація з енергетикою, бо цього разу лише рання весна врятувала нас від віялових відключень електроенергії”, - сказав він.

Також слід забезпечити перевірку сертифікатів походження товарів на відповідність їх нормам СТО при торгівлі України з третіми країнами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент сьогодні запропонував РНБО України ухвалити рішення про тимчасове повне зупинення транспортного – і не лише залізничного - сполучення з окупованою територією, яке діятиме “доти, поки окупанти не повернуть назад під юрисдикцію України вкрадені українські підприємства”. Виняток буде зроблено лише для гуманітарних вантажів - українських, міжнародних організацій, ООН, Червоного Хреста та інших, ліків, товарів найпершої необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-