Припинення транспортного сполучення з ОРДЛО контролюватимуть ветерани АТО

Припинення транспортного сполучення з ОРДЛО контролюватимуть ветерани АТО

Укрінформ
Уряд передбачив утворення мобільних контрольних груп, які боротимуться з контрабандою та контролюватимуть тимчасове припинення транспортного сполучення з ОРДЛО. До цих груп мають бути залучені, передусім, учасники бойових дій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд уже передбачив утворення мобільних контрольних груп. До них має залучатися громадськість, чесні, порядні, несудимі та неозброєні люди, які хочуть боротися з контрабандою. В першу чергу до таких груп слід залучати учасників бойових дій»,  - сказав Порошенко.

За словами Президента, ці групи мають забезпечувати ефективний контроль за дотриманням рішення РНБО України.

Порошенко нагадав, що раніше влада оперативно почула критику і відчула стурбованість суспільства у питанні так званої блокади. «Ще 16 лютого ми провели засідання Ради національної безпеки та оборони. На виконання рішення РНБО уряд істотно скоротив перелік товарів, які можна провозити через лінію зіткнення. Постановив посилити боротьбу з незаконним переміщенням товарів і закликав громадських активістів до спільного контролю.  Ця постанова набула чинності днями», - сказав він.

Втім, додав Президент, провідників блокади не цікавлять аргументи. «Їх не обходить вирішення проблем, у них на умі – лише піар, безпідставні звинувачення  та політичні потрясіння.  Місцеві ватажки терористів та Москва прийняли цей пас з боку низки українських політичних сил.  Внаслідок таких синхронізованих дій ситуація на сході України істотно погіршилася – на жаль, для України, а не для її ворогів. Загострилася обстановка на фронті. Росія визнала паспорти так званих республік.  А їхнє самозване керівництво конфіскувало, захопило українські підприємства», - заявив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент сьогодні запропонував РНБО України ухвалити рішення про тимчасову повну зупинку транспортного – і не лише залізничного - сполучення з окупованою територією, яке діятиме «доти, поки окупанти не повернуть назад під юрисдикцію України вкрадені українські підприємства». Виняток буде зроблено лише для гуманітарних вантажів - українських, міжнародних організацій, ООН, Червоного Хреста та інших, ліків, товарів найпершої необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-