Росія намагається представити процес у суді ООН як політичний - Зеркаль

Росія намагається представити процес у суді ООН як політичний - Зеркаль

Укрінформ
Для України основною метою процесу у Міжнародному суді ООН є захист прав людини та припинення порушення з боку Росії двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль по завершенню чотирьох днів слухань у Гаазі.

“Наша ціль у цьому суді – це захистити права людей у зв’язку із порушеннями Росією двох міжнародних конвенцій. Ми ставимо за мету - повернення Росії у правове поле і припинення порушень. Це наша основна мета. Ми виходимо виключно з положень конвенції і наданих конвенцією сторонам прав. Це основне, і тут немає ніякої політики”, - сказала вона.

Зеркаль підкреслила, що це є виключно юридичний процес і Україна хоче юридично довести провину Росії у невиконанні двох конвенцій.

“І я намагаюся утримати наших шановних державних діячів від політизації цієї справи. Оскільки це є дуже чутлива площина для суду і вони намагаються уникати всіх можливих звинувачень в політизації процесу. Тому цей процес не є політичним як його представляє Росія. Це процес юридичний. І ми хочемо юридично довести провину Росії у невиконанні двох конвенцій”, - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН завершилися чотириденні слухання у справі України проти Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання були присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Фото: UN Photo/ICJ-CIJ/Frank van Beek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-