Українці у Мадриді вимагали від ПАРЄ “видалити з поля” російську делегацію

Українці у Мадриді вимагали від ПАРЄ “видалити з поля” російську делегацію

Укрінформ
9 березня у Мадриді відкрилося засідання Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Вперше із 2014 року у засіданні взяла участь російська делегація. Її очолив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який знаходиться в санкційному списку ЄС, повідомляє Євромайдан SOS.

"Повернення російської делегації “зіпсували” представники української громади у Мадриді, як прийшли з мирним пікетом під будівлю Сенату. Вони тримали в руках червоні картки, свищики, футбольний м’яч та зустрічали учасників засідання скандуванням “Права людини поза грою”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначив організатор пікету Іван Вовк, "Парламентська Асамблея Ради Європи має не допускати повернення Росії до виконання нею відповідних резолюцій Асамблеї. Наразі Росія їх не виконує. Вона продовжує окупацію Криму та постійно демонструє відверте порушення принципів Ради Європи у середині самої країни» .

Хоча росіяни акцію не оцінили, за словами учасників, самі іспанці поставилися до неї прихильно. Прямо в будівлі, за якою стояли пікетувальники, хтось наповну включив український гімн, який став чудовим супроводом для акції.

Пікетувальники нагадали делегатам, що “Russia is not welcome” та закликали ПАРЄ дотримуватися власних процедур.

У 2014 році ПАРЄ ухвалила резолюцію та позбавила російську делегацію права голосу на рік через анексію Криму. У відповідь російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. У 2016 та 2017 році Росія не надіслала у Страсбург список своєї делегації, тим самим уникла голосування, на якому мало б вирішитися питання продовження припинення права голосу.

Торік Президент ПАРЄ Педро Аграмунт виступив з ініціативою повернути Росію до Асамблеї. З цією метою наразі в ПАРЄ розвивають контакти з російськими депутатами та розглядають можливості внесення змін до регламенту, що дозволять гарантувати повернення Росії до сесійної зали.

Зокрема, 9-10 березня на особисте запрошення Президента Парламентської Асамблеї Педра Аграмунта у засіданні Постійного комітету в Мадриді візьме участь парламентська делегація Російської Держдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-