Докази причетності  Росії до теракту під Волновахою направили до Гааги - ГПУ

Докази причетності Росії до теракту під Волновахою направили до Гааги - ГПУ

Укрінформ
Матеріали, які засвідчили причетність Росії до обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою, що стався 13 січня 2015 року і спричинив загибель 12 людей, направлено до суду у Гаазі.

Про це заявив на брифінгу перший заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вкотре підтвердили збройну агресію РФ проти України. Слідством встановлено особу, яка безпосередньо здійснювала керівництво бойовиками "ДНР" щодо війни проти ЗС України", - сказав Сторожук.

За його словами, вся інформація була передана українській делегації, яка перебуває у Гаазі у Міжнародному суді ООН, як доказова база російської агресії проти України.

"Ця інформація буде направлена до прокурора Міжнародного кримінального суду, який буде приймати рішення про початок розслідування російської агресії проти України", - сказав перший заступник глави ГПУ.

На брифінгу журналістам продемонстрували записи телефонних розмов російського полковника Анатолія Синельникова і громадянина України Юрія Шпакова, який безпосередньо керував "артилерійським батальйоном", що вів обстріл пукту пропуску. Синельников же обіймав посаду командира "5-ї армійської бригади" і командував діями Шпакова.

Російський полковник перебував у Донецьку за місцем розташування керівних органів так званої "ДНР", поінформували на прес-конференції.

Як повідомлялося, 13 січня 2015 року поблизу міста Волноваха Донецької області було скоєно теракт, внаслідок якого 12 людей загинуло і 18 було поранено. О 14 годині 25 хвилин по пункту контролю, на якому проходив перевірку автобус Златоустівка-Донецьк із 40 мирними жителями, терористи випустили 88 некерованих снарядів з реактивних артилерійських систем БМ-21 «Град». Один із цих снарядів, запущених з окупованої території, вибухнув за 12 метрів від автобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-