ГПУ з`ясувала причетних до трагедії під Волновахою

ГПУ з`ясувала причетних до трагедії під Волновахою

Оновлено
Укрінформ
Правоохоронці встановили імена бойовиків, причетних до обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою 13 січня 2015 року.

Про це повідомили на прес-конференції перший заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук і заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

"За допомогою експертів було встановлено район, з якого здійснювався обстріл. Це місто Докучаєвськ, підконтрольне "ДНР". Ми витратили два роки, щоб зібрати докази і встановити осіб, які причетні до вчинення злочину. Нам вдалося отримати докази, що стали підставою повідомлення про підозру кільком особам, а саме громадянину Росії, військовослужбовцю полковнику Синельникову і громадянину України Шпакову", - сказав Маяков.

Він додав, що українець Юрій Шпаков керував "артилерійським батальйоном", який вів обстріл, а росіянин Анатолій Синельников обіймав посаду командира "5-ї армійської бригади" і керував діями Шпакова.

Повідомлення про підозру їм направлені поштою.

Як повідомлялося, 13 січня 2015 року поблизу міста Волноваха Донецької області було скоєно теракт, внаслідок якого загинуло 12 людей, ще 18 були поранені. О 14 годині 25 хвилин по пункту контролю, на якому проходив перевірку автобус Златоустівка-Донецьк з 40 мирними жителями, терористи випустили 88 некерованих снарядів з реактивних артилерійських систем БМ-21 «Град». Один із цих снарядів вибухнув за 12 метрів від автобуса. 

Пізніше експертиза встановила точне місце, з якого вівся обстріл - район північно-східної околиці міста Докучаєвська, яке контролювалося НЗФ. 

За інформацією СБУ, теракт у Волновасі був спланований керівництвом так званої "ДНР" та вчинений за їхньою прямою вказівкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-