Зеркаль про виступ Росії у Гаазі: Сьогодні чекаємо багато агресивного бруду

Зеркаль про виступ Росії у Гаазі: Сьогодні чекаємо багато агресивного бруду

Укрінформ
В останній день слухань Міжнародному суді ООН, 9 березня, українська сторона очікує від Росії посилення спроб маніпуляції і фейків у викладенні своєї позиції.

Таку думку в ефірі Громадського висловила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, яка очолює українську делегацію в Міжнародному суді ООН в Гаазі.

«Чекаємо багато бруду – дуже агресивного і неприємного. Я думаю, рівень бруду буде набагато вищим, ніж вчора (під час першого виступу Росії в суді – ред.)», – сказала вона.

Проте, за словами Зеркаль, судді Міжнародного суду ООН є досвідченими фахівцями, які добре розуміють різницю між доказами і непідтвердженими фактами.

«Докази – це експертизи, це аналіз, це аналітична думка якогось інституту чи фахового центру або міжнародної організації. Це можуть бути свідчення, які надаються посадовими особами або особами, які уповноважені надавати ці свідчення», – підсумувала Зеркаль.

Нагадаємо, що 6 березня Міжнародний суд ООН провів перше засідання за позовом України до Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-