Клімкін: З Росією можливо вести переговори лише з позиції, підкріпленої силою

Клімкін: З Росією можливо вести переговори лише з позиції, підкріпленої силою

Укрінформ
Росія нехтує будь-якими міжнародними домовленостями, тому ведення переговорів з Москвою можливе лише з позиції, підкріпленої силою і міжнародною солідарністю.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Сенаті США міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Існує лише один можливий шлях вести переговори з Росією – маючи підкріплену силою позицію і міжнародну солідарність", - заявив глава українського МЗС на слуханнях щодо російської політики, а також намірів США відносно конкретних європейських країн.

Він нагадав про визнання Росією документів, виданих так званими "ЛНР" і "ДНР", заяви про затвердження російського рубля офіційною валютою на окупованих українських територіях, а також експропріацію окупантами ключових підприємств.

"Це ніщо інше, як явне порушення пунктів Мінської мирної угоди", - наголосив міністр.

Клімкін подякував Сполученим Штатам за надану підтримку, особливо в військовій сфері протягом останніх трьох років – у період протистояння російській агресії. Міністр також висловив сподівання, що нова адміністрація США продовжить робити це.

"Продовження цієї підтримки – не тільки в інтересах України, але також у інтересах Сполучених Штатів, свободи й стабільності усіх трансатлантичних союзників", - підкреслив міністр.

Водночас, він звернувся до американських сенаторів, членів підкомітету, де проходять слухання, з проханням підтримати українське питання.

"Постачання оборонної зброї з боку Сполучених Штатів, а також продовження поставок військово-технічного обладнання стало би потужним сигналом для Кремля та значно посилило би можливості України обороняти свою територію від російської армії", - наголосив Клімкін.

У цьому зв'язку міністр підкреслив, що надана раніше американською стороною підтримка "довела свою ефективність", у тому числі під час відбиття атак російських військ під Авдіївкою.

"Ми вважаємо, що такий вид допомоги, а також навчань є дуже ефективним та має продовжуватися", - наголосив глава МЗС України.

Як раніше повідомляло агентство, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у вівторок мав виступити на слуханнях у Підкомітеті з питань державних, зарубіжних операцій та пов'язаних з ними програм Комітету з асигнувань американського Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-