МЗС закликає реагувати на маніпуляції доповідача-Росії у Гаазі

МЗС закликає реагувати на маніпуляції доповідача-Росії у Гаазі

Укрінформ
Глава української делегації у Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль наголосила на важливості спростування маніпуляцій, висловлених Росією під час слухань у Гаазі.

Про це вона заявила, коментуючи другий день слухань у Гаазі, повідомляється на Facebook сторінці МЗС України.

"Сьогодні у слуханнях у Гаазі доповідає Росія. Більшість з того, що ми почуємо, буде для нас не новим, але від того не менш важким - бо складно терпіти маніпуляції і перекручування, на яких нині будується уся політика РФ щодо України. І нормальною реакцією було би - не дивитись і ігнорувати. Але нам ще більше потрібна ваша увага. Потрібно уважно стежити і спростовувати усі маніпуляції. Спростовувати тут і зараз. Для себе і для ваших друзів", - заявила Зеркаль.

Вона наголосила, що необхідно доводити усю банальність брехні і пропаганди з боку РФ. "Судові процеси добре надаються для таких доведень. Ганна Арендт сформувала таку актуальну сьогодні ідею про банальність зла саме під час судового процесу. Ваша аргументована реакція буде найоригінальнішим подарунком до 8 березня (бо для нас це не свято, а день, коли ми представлятимемо свої заперечення). Отже - уважно дивимось і реагуємо", - написала заступник глави МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН розпочався другий день слухань у справі за позовом України проти Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-