МІП розбирається у

МІП розбирається у "повному пакеті" дезінформації та пропаганди РФ у Гаазі

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики (МІП) вивчає факти дезінформації та пропаганди в словах російського представника на засіданні Міжнародного суду ООН в Гаазі, який розглядає позов України проти Росії.

Про це написав у Facebook заступник міністра Дмитро Золотухін. 

"Вивчаємо факти дезінформації та пропаганди в словах російського представника на міжнародному суді в Гаазі. Говорить про те, що українські ЗСУ стріляли по житлових будинках, порушували Мінські домовленості, а Росія взагалі не при чому і терористів там немає", - зазначив Золотухін.

Крім того, за словами заступника міністра, представник РФ "використовує питання блокади, називаючи Україну саму спонсором тероризму" та "заперечує результати розслідування JIT по MH17 і звинувачує Україну у використанні БУК-М1".

"Отже, повний пакет. І це тільки початок...", - підсумував Золотухін.

Як повідомляв Укрінформ, під час сьогоднішніх слухань в Міжнародному суді ООН в Гаазі директор правового департаменту МЗС Росї Роман Колодкін заперечив правову та фактологічну основу для впровадження Міжнародним судом ООН запобіжних заходів, на яких наполягала Україна під час першого дня слухань у Гаазі у рамках позову проти Росії.

Він також звинуватив Україну в тому, що у своєму позові проти Росії вона нібито "хоче поєднати дві різні ситуації, керовані різними правовими інструментами" та "втягнути суд у відносини Росії й України, які є чітко поза межами юрисдикції цієї справи". 

У Міжнародному суді у Гаазі з 6 до 9 березня відбуваються попередні слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Українська сторона, зокрема, просить Міжнародний суд домогтися від Росії негайно припинити матеріальну та іншу підтримку "груп, що вдавалися до актів тероризму проти цивільних в Україні", і чинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не здійснювали подібних актів, а також утриматися від дискримінації в Криму.

Як зазначила 6 березня під час виступу в Гаазі заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, Україна також вимагає компенсації за порушення Росією міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-