Представник РФ заявив у Гаазі, що позов України не в юрисдикції Суду ООН

Представник РФ заявив у Гаазі, що позов України не в юрисдикції Суду ООН

Укрінформ
Російська Федерація заперечує правову та фактологічну основу для впровадження Міжнародним судом ООН запобіжних заходів, на яких наполягала Україна під час першого дня слухань у Гаазі у рамках позову проти Росії.

Таку позицію представив під час сьогоднішніх слухань директор правового департаменту Міністерства закордонних справ РФ Роман Колодкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська Федерація суворо дотримується своїх зобов’язань щодо обох справ (порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. - Ред.), які зараз висуваються Україною. Позаяк, це не означає, що, як було припущено вчора Україною, ми маємо якимось чином прийняти припис щодо попереджувальних заходів. Ми не бачимо ні правової, ні фактичної основи для таких заходів», - заявив Колодкін.

Він також звинуватив Україну в тому, що у своєму позові проти Росії вона нібито «хоче поєднати дві різні ситуації, керовані різними правовими інструментами» та «втрутити суд у відносини Росії й України, які є чітко поза межами юрисдикції цієї справи». 

Як повідомлялося, Україна звернулася до Міжнародного суду стосовно запровадження запобіжних заходів щодо Російської Федерації, які дадуть змогу суду запобігти погіршенню ситуації і захистити цивільне населення протягом часу, необхідного для розгляду справи. Очікується, що суд ухвалить відповідне рішення протягом кількох тижнів. 

Сьогодні, згідно з регламентом Міжнародного суду у Гаазі, у справі України проти Росії виступає російська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-