Міністр закордонних справ Німеччини поїде до Росії

Міністр закордонних справ Німеччини поїде до Росії

Укрінформ
Україна наполягає на виконанні Росією Мінських домовленостей, передусім у безпековій та гуманітарній частинах.

На цьому наголошувалося під час зустрічі першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко і лідерів парламентських фракцій із міністром закордонних справ ФРН Зігмаром Габріелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна вимагає від Російської Федерації дотримуватися Мінських угод. Друге - безпекова і гуманітарна складова є ключовими. Їх виконання може створювати фундамент для переходу до політичної частини. Третє - наступного тижня міністр закордонних справ Німеччини буде в Російській Федерації. Для нас було дуже важливим донести ці ключові сигнали до німецької сторони, що порушеннями Мінських угод сьогодні є так зване визнання документів ОРДО і ОРЛО, яке створює підвалини не тільки для повзучої легалізації неіснуючих республік, а й для націоналізації українського майна", - сказала вона журналістам після зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі українська сторона також звернула увагу на те, що відбулося рейдерське захоплення української власності на окупованих територіях, і на це також має бути серйозна реакція міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-