"Іспанська" справа Фірташа: у Відні затримали ще одну особу - Deutsche Welle

Укрінформ
Віденська поліція затримала ще одну особу, яка є фігурантом справи, відкритої щодо українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Іспанії. Можливо, йдеться про екс-радника колишнього президента Віктора Ющенка.

Факт затримання Deutsche Welle підтвердили в прокуратурі Відня.

Речниця прокуратури зазначила, що йдеться саме про відкриту Іспанією справу, яка стосується підозр Фірташа у відмиванні грошей. Правоохоронці наразі не можуть назвати прізвище затриманого, проте не спростовують повідомлення місцевого видання News, яке написало про "українсько-сирійського бізнесмена, який мешкає у Відні".

За даними DW, йдеться про колишнього радника екс-президента Віктора Ющенка, Ареса Юсефа, центральний офіс компанії якого розташований в австрійській столиці.

"Юсеф, як повідомляли раніше з посиланням на слідство іспанські ЗМІ, начебто розпоряджався потоками грошей, що надходили йому від Фірташа. Бізнесмен сирійського походження багато років вів справи в Україні, в тому числі у нафтогазовій сфері", - йдеться в публікації.

Екс-голова Адміністрації президента Олег Рибачук раніше заявляв, що саме Юсеф порекомендував Дмитра Фірташа Ющенку на роль посередника у постачаннях газу з Росії.

Як повідомляв Укрінформ, суд з кримінальних справ Відня випустив із в'язниці українського мільярдера Дмитра Фірташа під заставу в сумі 125 млн євро, внесених ще у 2014 році. На це рішення суду може бути подана апеляція. Поки що прокуратура не заявила про те, чи буде вона подавати протест. На це у неї є 14 днів.

Тепер рішення про передачу США знаходиться в компетенції міністра юстиції Австрії. Він може розглядати справу протягом 60 днів з дня проведення суду, який 21 лютого назвав правомірною екстрадицію олігарха у США.

Українського бізнесмена Дмитра Фірташа затримали у вівторок після суду, і йому довелося провести майже три доби під вартою у в'язниці віденського району Йозефштадт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-