Без паспорта і під

Без паспорта і під "стару" заставу: Фірташ вийшов з-під арешту

Документ
Укрінформ
Австрійський суд випустив з в'язниці українського мільярдера Дмитра Фірташа під заставу 2014 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в суді у кримінальних справах Відня.

 «Вимога (прокурора) про тимчасове утримання під вартою була відхилена через те, що досів суді знаходиться внесена в 2014 році застава (в 125 млн євро)», - йдеться в рішенні суду.

Олігарх має здати суду свій паспорт, залишатися у Відні і періодично з'являтися на «перевірку» в суд. Ці заходи будуть дійсними до фактичної передачі Фірташа владі США.

На це рішення суду може бути подана апеляція. Поки прокуратура не заявила, чи буде вона подавати протест. На це у неї є 14 днів.

Прокурор Відня просив суд про застосування щодо Фірташа запобіжного заходу - тимчасове утримання під вартою в очікуванні екстрадиції, однак у задоволенні цього прохання суд відмовив.

Як раніше повідомляв Укрінформ, тепер рішення про передачу Фірташа США знаходиться в компетенції міністра юстиції Австрії, який може розглядати справу протягом 60 днів з дня проведення суду, який назвав правомірним екстрадицію олігарха до США (21 лютого).

Нагадаємо, що українського бізнесмена Дмитра Фірташа несподівано затримали у вівторок після суду і йому довелося провести майже три доби під вартою у в'язниці віденського району Йозефштадт.

Фото: The ANSWER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-