Агресія РФ: Порошенко сказав, хто очолить Україну в суді ООН

Агресія РФ: Порошенко сказав, хто очолить Україну в суді ООН

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ про створення делегації України для участі у слуханнях Міжнародного суду ООН щодо порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

ро це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Очолила українську делегацію заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль", - йдеться у повідомленні.

До складу делегації також увійшли директор Департаменту Європейського Союзу МЗС Всеволод Ченцов, заступник генерального прокурора Євгеній Єнін, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента Ігор Жовква, керівник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко та начальник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук.

Слухання відбудуться в період з 6 по 9 березня в Гаазі.

Як повідомлялося, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду, найвищого судового органу у структурі ООН, про порушення Росією міжнародних конвенцій щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації. Зокрема, Україна вимагає від Росії припинити фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі, а також відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму. Пізніше у МЗС повідомили, що Україна доповнюватиме позов проти РФ новими фактами порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-