Мінські угоди без

Мінські угоди без "дорожньої карти" не виконати повністю – Айвазовська

Ексклюзив
Укрінформ
Мінські угоди не можуть бути повністю виконані без опрацювання "дорожньої карти" з їхньої імплементації.

Таку думку у коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловила член політичної підгрупи від України у Тристоронній контактній групі з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська.

"На мою персональну думку, Мінські угоди не можуть бути імплементовані повністю. Тому що будь-яка мирна угода – це масштабний план заходів, програма, де роз’яснюються усі конкретні норми. Мінські угоди зараз не дають нам відповіді на купу запитань", - сказала Айвазовська.

Відтак, зазначила вона, саме тому було вирішено розробити у "нормандському форматі" "дорожню карту", яка має стати розвитком "Мінська".

"Якщо вона буде прийнята як план, то потім на нього треба буде нанизувати масштабні програми і розписані тези про імплементацію тієї або іншої політики", - пояснила представник України у Тристоронній контактній групі.

Вона зазначила, що Україна не має інших варіантів у протистоянні Росії, ніж політичний і дипломатичний. Водночас ці шляхи не можуть бути короткотерміновими.

"У нас сьогодні немає іншого варіанту, ніж спільно з Євросоюзом, США формувати спільну понятійну базу щодо конфлікту і карати за рахунок цього партнерства Російську Федерацію, виснажуючи її економіку, державні інституції, переорієнтовуючи її увагу на ці питання", - переконана експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-