Польський міністр каже, зараз

Польський міністр каже, зараз "хороший клімат", щоб просити членства в НАТО

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич порушував питання підтримки України на зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО 16 лютого у Брюсселі.

Про це він заявив у п'ятницю під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі з депутатами Українсько-польської міжпарламентської групи, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Під час останньої зустрічі міністрів оборони країн НАТО (16 лютого. - Ред.) я мав можливість говорити на тему України... Міністр оборони (США. - Ред.) Маттіс однозначно висловився у справі відновлення територіальної цілісності України, а також Грузії та всіх країн, які стали об'єктами агресії з боку Росії”, - заявив Мацеревич.

Він зазначив, що під час зустрічі з українською делегацією обговорено питання політичної, культурної та економічної співпраці.

“У нас спільне трагічне минуле, але є й прекрасний досвід, що нас єднає. Я розраховую, що подолання складного минулого дозволить посилити польсько-українську співпрацю, яка є дуже потрібною у світлі російської агресії, що загрожує усій Європі”, - наголосив глава польського оборонного відомства.

Мацеревич також подякував українській стороні за початок циклічного показу польської телепрограми на українському телебаченні. “Це хороший приклад нашої співпраці, за який ми дякуємо”, - наголосив міністр.

Як зауважив голова української групи Микола Княжицький, він обговорював з Мацеревичем питання можливого референдуму в Україні про членство в НАТО.

“Пан міністр сказав, що зараз є дуже хороший клімат, щоб Україна подавала заявку на членство до НАТО і Президент Порошенко вже говорив про референдум щодо членства в організації. Для України дуже важливо стати членом НАТО”, - підкреслив український депутат.

Княжицький наголосив на тісній співпраці між Києвом і Варшавою у військовій сфері і висловив бажання, щоб вона була ще тіснішою.

Зокрема, він підкреслив, що Польща могла б використовувати український досвід в космічній сфері. Він також подякував польському міністру за те, що польські військові інструктори навчають українських військовослужбовців на Яворівському полігоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-