Штати в ОБСЄ тиснуть на Росію щодо припинення агресії на Донбасі

Штати в ОБСЄ тиснуть на Росію щодо припинення агресії на Донбасі

Укрінформ
Росія, яка продовжує роздмухувати конфлікт на сході України, повинна припинити ескалацію, відвести важку зброю, забезпечити міжнародний моніторинг кордону та виконати зрештою всі домовленості, під якими підписалася.

Про це заявила в четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вкотре закликаємо Росію припинити агресію проти України. Наші санкції залишатимуться чинними. Ми закликаємо Росію повністю виконувати свої зобов'язання за Мінською угодою", - наголосила американський дипломат.

При цьому представник США підкреслила, що всі заборонені угодою види важкого озброєння повинні бути відведені, угода про припинення вогню має бути стійкою, крім того, необхідно встановити ефективний моніторинг кордону.

"Ми вкотре закликаємо Росію дотримуватися Гельсінського Заключного акту, в якому всі держави-учасники погодилися, що кордони кожної країни є непорушними, і що всі поважатимуть територіальну цілісність кожної держави-учасниці", - заявила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-