ОБСЄ вимагає вивести зброю з житлових районів на Донбасі

ОБСЄ вимагає вивести зброю з житлових районів на Донбасі

Заява
Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдік зажадав негайного відведення важких озброєнь з житлових районів у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це йдеться у його заяві, переданій Укрінформу.

"Припинення вогню може бути досягнуте тільки за рахунок безумовного виведення всіх видів зброї, що регулюється Мінськими угодами. Зокрема, важка зброя має бути негайно виведена з житлових районів", - заявив спецпредставник ОБСЄ.

Він наголосив, що використання важкої зброї в житлових районах "являє собою відкрите порушення Мінських угод і міжнародного гуманітарного права".

Сайдік визнав, що до повного і стійкого припинення вогню, до якого закликали сторони Тристоронньої контактної групи 1 лютого, ще далеко. Водночас він вітав зниження активності бойових дій у вівторок в районі Авдіївки – Ясинуватій.

Спецпредставник ОБСЄ також зазначив, що СММ в тісній співпраці з Об'єднаним центром з контролю і координації успішно провели переговори щодо припинення вогню, що дозволило відновити енерго - і водопостачання та надати допомогу місцевому населенню. За його словами, протягом більш ніж тижня вдалося запобігти гуманітарній катастрофі.

При цьому він назвав неприпустимим те, що в деяких випадках ремонтним бригадам доводилося працювати під вогнем, і в черговий раз закликав сторони суворо виконувати свої зобов'язання і захищати місцеве населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-