На Донбас щодня звозять САУ та системи залпового вогню — Турчинов

На Донбас щодня звозять САУ та системи залпового вогню — Турчинов

Укрінформ
На Донбас з Росії щодня завозять нову техніку і зброю, зокрема САУ та системи залпового вогню.

Про це поінформував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, повідомили Укрінформу в прес-службі РНБОУ.

"Кожного дня на територію Донбасу завозять з Росії нову техніку та зброю: САУ, реактивні системи залпового вогню, гаубиці тощо", - сказав він.

Зазначається, що питання загострення ситуації на Донбасі, що відбулось останніми тижнями внаслідок збільшення кількості провокацій з боку російських гібридних військ, стало одним з ключових на зустрічі двох високопосадовців. Значну увагу сторони приділили також обговоренню питань активізації українсько-литовської співпраці, зокрема, у військово-технічній сфері.

Окрім того, співрозмовники обговорили питання надання Україні безвізового режиму. За словами міністра закордонних справ Литви, Україна має «всі шанси отримати «безвіз» вже найближчим часом».

Лінкявічюс також наголосив, що «Литва була і залишається вірним другом України».

"Ми цінуємо зусилля вашої країни щодо захисту свого європейського вибору, і готові і надалі всіляко допомагати вам на шляху до Європи", - наголосив керівник МЗС Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-