В Євросоюзі домовилися про безвіз для України з літа 2017 року – ЗМІ

В Євросоюзі домовилися про безвіз для України з літа 2017 року – ЗМІ

Укрінформ
В Єврокомісії та Раді ЄС кажуть, що безвізовий режим України з Євросоюзом почне повноцінно працювати влітку 2017 року.

Про це пише "Європейська правда".

"Співрозмовники в Єврокомісії та Раді ЄС стверджують, що український безвіз буде схвалений наприкінці весни, а запрацює – влітку. Найчастіше звучить припущення, що вже в липні українці їздитимуть до ЄС без віз. Можливо, навіть з 1 липня", - йдеться в публікації.

Для розблокування українського безвізу ЄС має остаточно схвалити "механізм призупинення". Процедура його ухвалення орієнтовно триватиме до кінця лютого.

"В березні можна розраховувати на початок тріалогу щодо України (у випадку Грузії він забрав лише один день), в квітні – переклад та розгляд документа в Європарламенті, в травні – на схвалення Радою ЄС. Якщо відхилень від графіку не буде, червень стане датою початку роботи безвізового режиму України з ЄС", - пише видання.

Зазначається, що фактична дія безвізу на кордоні може розпочатися в червні, а остаточне рішення Ради ЄС ухвалять в травні, після президентських виборів у Франції.

Раніше повідомлялося, що ЄС може розпочати тріалог щодо візової лібералізації з Україною наприкінці березня – на початку квітня.

Нагадаємо, в Брюсселі очікують, що Україна може отримати рішення про безвізовий режим з ЄС до травня-червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-