Україна vs Росія: стали відомі дати слухань в суді ООН

Україна vs Росія: стали відомі дати слухань в суді ООН

Укрінформ
У Міжнародному суді ООН у Гаазі з 6 по 9 березня 2017 року відбудуться відкриті слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомила прес-служба суду.

"Слухання будуть присвячені запиту на введення тимчасових заходів, поданому Україною", - йдеться у прес-релізі.

Як зазначається, перший раунд усних виступів відбудеться 6 та 7 березня, другий раунд - 8 та 9 березня. Слухання розпочнуться о 10.00.

Згідно з графіком, у ході першого раунду усних виступів 6 березня виступатиме Україна, 7 березня - РФ; у ході другого раунду усних виступів 8 березня виступатиме Україна, 9 березня - Росія.

Як повідомляв Укрінформ,  16 січня 2017 року Україна ініціювала справу проти Російської Федерації в Міжнародному суді ООН, розташованому в Гаазі, за обвинуваченнями в порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму від 9 грудня 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації від 21 грудня 1965 року.

Разом із позовом Україна подала запит про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-