Голова ОБСЄ планує візит до України і Росії – говорити про Донбас

Голова ОБСЄ планує візит до України і Росії – говорити про Донбас

Укрінформ
Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, глава МЗС Австрії Себастьян Курц наступного тижня планує поїздку до України і Росії.

Про це він сказав в четвер журналістам у Відні, де представляв пріоритети головування його країни в ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня я їду до Києва і потім Москви. Я докладатиму всі зусилля для обміну думками і переговорів», - сказав дипломат.

Він підкреслив, що хоча особливих успіхів у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі поки не спостерігається, «ми не можемо перестати шукати шляхи вирішення».

Курц зазначив, що ситуація на Донбасі залишається жахливою. «Як у голови ОБСЄ, у мене є особлива відповідальність поліпшити ситуацію...СММ не може вирішити всі проблеми, але якщо нам удасться поліпшити доступ СММ і розширити тимчасові рамки її діяльності, поліпшити технічне оснащення, це позитивно вплине на ситуацію, піде на користь населенню. Наша мета – поліпшити ситуацію для населення в цілому», - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про санкції, міністр зазначив, що вони не входять у сферу діяльності ОБСЄ. Але як представник уряду Австрії він повторив озвучену ним раніше позицію про те, що санкції не мають бути зняті, поки не буде прогресу у виконанні Мінських домовленостей. Але водночас, на його думку, «має бути система взаємності» - за будь-який позитивний крок на Донбасі з боку Росії Захід повинен робити у відповідь крок. «Крок за кроком. В обмін на позитивний розвиток в Україні», - вважає глава МЗС Австрії.

Що торкається ОБСЄ, то тут Росія – країна-член, вона  за столом переговорів. І завданням країн Західної і Центральної Европи є «правдиво демонструвати, що ми хочемо позитивної форми співпраці і посилаємо важливий сигнал Росії», сказав Курц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-