Новий голова ОБСЄ розуміє важливість подій на Донбасі для Європи

Новий голова ОБСЄ розуміє важливість подій на Донбасі для Європи

Укрінформ
Візит на Донбас Себастьяна Курца - міністра закордонних справ Австрії та нинішнього очільника ОБСЄ, є символом його розуміння того, що події в Україні важливі для долі Європи.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив на спільній з Курцом прес-конференції в Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей візит особливий, оскільки вчора ми його розпочали неофіційно, без краваток, не в костюмах. Ми натягнули джинси і поїхали дивитися, що відбувається на лінії дотику. І я впевнений, що для Себастьяна це були особливі враження на початку його важливої місії головування в ОБСЄ. І те, що він за два дні після того, як перебрав на себе головування, приїхав сюди, до Маріуполя, є для мене дуже важливим символом і нашої дружби, і його уваги, і розуміння того, що те, що відбувається тут, важливо для долі ОБСЄ і для долі Європи", - зазначив міністр.

За його словами, для нового голови ОБСЄ була дуже важливою можливість побачити, що відбувається на Донбасі, поговорити з людьми, які перетинають лінію розмежування, зрозуміти їхній настрій.

Клімкін також наголосив, що Україні потрібна підтримка всього цивілізованого світу для того, щоб примусити Росію припинити обстріли української території, перекрити постачання в окуповані райони боєприпасів, регулярних військ та найманців, поновити контроль України над усіма своїми кордонами та повернути заручників.

Як повідомляв Укрінформ, відучора міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, який цього року є головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), перебувають на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-