Курц обіцяє, що ОБСЄ на Донбасі працюватиме ефективніше

Курц обіцяє, що ОБСЄ на Донбасі працюватиме ефективніше

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ Себастьян Курц пообіцяв усебічну підтримку спостерігачам на Донбасі задля ефективнішої роботи.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у середу в Маріуполі, повідомляє Укрінформ.

"Ми будемо всіляко підтримувати роботу місії, не тільки технічними засобами. Будемо робити все для того, щоб спостерігачі могли виконувати своє завдання якомога ефективніше", - сказав Курц.

При цьому він висловив переконання що місії ще є куди рости. "Головне, що я почув, на що скаржаться, - що місія не працює цілодобово. Коли я думаю, що у спостерігачів ще немає того рівня доступу на території, який вони мали б мати, я думаю про те, як важко іноді місцевим жителям по кілька годин чекати проходу через пропускний пункт", - сказав Курц.

Водночас він наголосив, що "ситуація була б набагато гіршою, якби не було цієї місії".

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, який цього року є головою ОБСЄ, прибув з візитом в Україну і разом з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним вирушив до Маріуполя. У приморському місті він ознайомився зі станом імплементації Мінських домовленостей і ситуацією в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-