Клімкін в ОБСЄ говорив про поліцейську місію на Донбасі

Клімкін в ОБСЄ говорив про поліцейську місію на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Москва нехтує Мінськими домовленостями.

Про це він сказав, виступаючи в четвер на міністерській зустрічі ОБСЄ у Гамбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Коли Росія визнає припинення вогню тільки після досягнення політичного компромісу з боку України, це абсолютно неприйнятно і суперечить Мінським домовленостям", - підкреслив міністр.

Клімкін підкреслив прихильність Києва до того, щоб зупинити російську агресію і звільнити Донбас шляхом реалізації Мінських угод.

Він в черговий раз закликав реалізувати вимогу постійного моніторингу ОБСЄ та верифікації українсько-російського державного кордону, через яку продовжує йти потік зброї і військових.

Український міністр також порушив питання про збройну поліцейську місію, яку Київ хотів би бачити на всій зоні конфлікту, в тому числі на державному кордоні. "Це найважливіша умова для прогресу на політичному треку Мінських угод", - вважає він.

"Я тут, щоб закликати всі держави-члени докладати всі зусилля, щоб зупинити Росію від ескалації війни проти моєї країни, захистити суверенітет України, політичну єдність і територіальну цілісність в межах її міжнародно визнаних кордонів", - закликав український міністр.

Він висловив надію на те, що українське питання залишиться серед пріоритетів порядку денного ОБСЄ в 2017 році під головуванням Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-