Рада позбавила недоторканності Новинського

Рада позбавила недоторканності Новинського

Фото
Укрінформ
Верховна Рада зняла недоторканність з депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За відповідне рішення у четвер проголосували 228 депутатів.

Зокрема, від Блоку Петра Порошенка це рішення підтримали 103 депутати, від "Народного фронту" - 55, "Батьківщини" - 12, "Самопомочі" - 25, "Радикальної партії" - 15, не голосували "Опозиційний блок" та групи "Відродження" і "Воля народу".

Читайте також: Новинський каже, що не боїться арешту

Як відомо, на початку листопада 2016 року Генеральна прокуратура України направила подання у Верховну Раду про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, який підозрюється у перевищенні влади і скоєнні злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).

Виступаючи на засіданні Верховної Ради перед цим голосуванням, Новинський, зокрема, заявив, що подання ГПУ - це «політичний детектив, заснований на доносі, припущеннях і фантазії Генпрокуратури». На його думку, це подання не відповідає «критеріям об'єктивності», а сама справа щодо нього сфабрикована від початку до кінця. «Мета - політичне переслідування». 

Крім того, Новинський заявив, що «підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова Петра Олексійовича Порошенка». При цьому Новинський продемонстрував підписаний Порошенком лист з проханням надати йому громадянство України і передав його Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Новинський також передав депутатський запит присутньому в залі генпрокурору Юрію Луценку щодо розслідування обставин обшуку одного з керівників «Смарт-Холдингу».

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня 2016 року Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту направив подання від ГПУ щодо зняття недоторканності з Вадима Новинського Голові ВР Андрію Парубію, який мав вирішити: виносити подання в зал на голосування чи відправити на доопрацювання в Генпрокуратуру. Того самого дня Парубій заявив, що Рада розглядатиме це питання першим у порядку денному у четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-