Новинський каже, що не боїться арешту

Новинський каже, що не боїться арешту

Укрінформ
Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський не боїться подання на арешт, у разі зняття з нього недоторканності.

Про це він заявив в коментарі Укрінформу.

"Ні, я нічого не боюсь", - сказав він.

За словами Новинського, він спокійно сприйме будь-яке рішення ВР щодо позбавлення його недоторканності і не збирається переховуватися від слідства.

"Яким буде рішення Верховної Ради щодо позбавлення мене депутатської недоторканності я не знаю, але будь-яке рішення прийму спокійно... Мені не має сенсу переховуватись від слідства. Навіщо? Тільки будеш переховуватися - уже винен будеш", - сказав він.

Як відомо, Верховна Рада сьогодні першим розгляне питанням щодо зняття з Новинського недоторканності.

На початку листопада ГПУ направила подання у Верховну Раду про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, який підозрюється у перевищенні влади і скоєнні злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).

У вівторок, 6 грудня, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту направив подання від ГПУ щодо зняття недоторканності з Вадима Новинського Голові ВР Андрію Парубію, який має вирішити: виносити подання в зал на голосування чи відправити на доопрацювання в Генпрокуратуру. Того самого дня Парубій заявив, що Рада розглядатиме це питання першим у порядку денному у четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-