Україна та ЄС про заручників Кремля: жодних виправдань діям Росії немає

Україна та ЄС про заручників Кремля: жодних виправдань діям Росії немає

Укрінформ
Європейський Союз підтримує Україну щодо вимог на адресу Російської Федерації якнайшвидше звільнити українських заручників, які утримуються на окупованих територіях Донбасу та у російських в’язницях.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав на спільній з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан–Клодом Юнкером зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що ж стосується питань звільнення заручників, то тут Україна та ЄС мають позицію, що жодних виправдань цьому немає. І чим довше Росія тримає наших заручників, тим глибше у шкалі демократичних цінностей та стандартів вона сповзає на очах усього світу", - сказав Порошенко.

За його словами, ЄС також має чітку позицію, яка збігається із позицією нашої держави, щодо невизнання незаконної анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим. "Вдячний за одностайну підтримку країнами - членами ЄС проекту резолюції Генасамблеї ООН по ситуації з правами людини в Криму... Ми поступово закладаємо підвалини для деокупації і підтвердження нашої спільної позиції - відмова визнавати незаконні вибори, які окупаційна влада провела в Криму, та введення санкцій проти так званих членів російської Думи, обраних в Криму", - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-