Україна та Чехія підписали Меморандум про оборонну співпрацю

Україна та Чехія підписали Меморандум про оборонну співпрацю

Укрінформ
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерство оборони Чехії підписали Меморандум про посилення співробітництва в оборонній сфері.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на українське міністерство.

«Працюю з президентом та командою над розвитком спільного виробництва озброєння та боєприпасів. Від імені Мінстратегпрому підписав з Міноборони Чехії відповідний Меморандум. У фокусі - стрілецька зброя, боєприпаси, модернізація бронетехніки», - зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Документ передбачає підтримку військово-технічної співпраці, докладання спільних зусиль до підтримки проєктів із виробництва озброєнь і боєприпасів та інших проєктів оборонної промисловості, що їх реалізують оборонні компанії в Україні та Чеській Республіці.

Читайте також: Снаряди та військова техніка: Зеленський розповів про можливі проєкти України та Чехії

Найближчим часом до України прибуде делегація Чехії у розвиток домовленостей, досягнутих між українською та чеською сторонами.

Як повідомлялось, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості працює над реалізацією програми «Український щит», яка передбачає організацію високотехнологічного виробництва, залучення інвестицій в ОПК та оснащення армії сучасними зразками озброєння.

Фото: mspu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-