Країни НАТО нарощують виробництво зброї та боєприпасів – Столтенберг

Країни НАТО нарощують виробництво зброї та боєприпасів – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО під час засідання Комісії Україна-НАТО підтвердили свою відданість Україні та зробили ряд заяв щодо надання їй нової підтримки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі за результатами засідання Комісії Україна-НАТО.

"Ми обговорили жорстоку агресивну війну росії, нашу підтримку України та її євроатлантичних прагнень. Народ України продовжує майстерно і хоробро захищати свою країну, і ми продовжуватимемо підтримувати його стільки, скільки буде потрібно", - заявив Столтенберг.

Він вказав на те, що союзники по НАТО надали Україні вже майже 150 млрд євро підтримки, у тому числі 65 млрд євро військової допомоги.

Поруч з цим, генсек НАТО вказав на те, що президент рф путін "не змінив курс щодо України" і тому союзники мають продовжувати та посилювати свою підтримку українського народу.

"Наша сьогоднішня зустріч підкреслила незмінну відданість НАТО Україні. Члени Альянсу нарощують виробництво озброєнь і боєприпасів і надають допомогу в навчанні і закупівлі нового важкого озброєння. Перші танки "Леопард" та "Челленджер" вже в Україні, разом з танками і бойовими машинами піхоти від інших членів Альянсу", - сказав Столтенберг.

Також він вказав, що союзники посилили нелетальну підтримку України через спеціальний фонд Альянсу, яка включає постачання палива, медичних засобів, мобільних супутникових систем і понтонних мостів. На цьому тлі від подякував союзникам, які зробили значні внески – "таким, як Німеччина, Нідерланди, Норвегія і Велика Британія", а також партнерам – "таким, як Австралія і Японія".

"Я вітаю те, що сьогодні міністри зробили ще кілька оголошень, і ми очікуємо ще більше в найближчі дні і місяці", - додав генсек НАТО.

Він також вказав на те, що союзники розробляють багаторічну програму підтримки України, яка наблизить її до стандартів НАТО і посилить оперативну сумісність з Альянсом.

Читайте також: Україна для вступу в НАТО має зберегти суверенітет та незалежність – Столтенберг

Як повідомлялося, 4 квітня в Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Завтра міністри обговорять зміцнення співробітництва з партнерами в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-