Україна для вступу в НАТО має зберегти суверенітет та незалежність – Столтенберг

Україна для вступу в НАТО має зберегти суверенітет та незалежність – Столтенберг

Укрінформ
Для набуття Україною членства в НАТО вона має зберегти та закріпити свій суверенітет, що Україні допомагають робити партнери.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція щодо членства не змінилася: Україна стане членом Альянсу... Водночас ми всі усвідомлюємо, що для того, щоби досягти хоча би мінімального прогресу в цьому питанні, першим кроком має бути забезпечення того, щоби Україна зберіглася як суверенна незалежна нація. Тому партнери та союзники по НАТО надають безпрецедентний рівень підтримки, та продовжать робити це», - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що члени Організації підтвердили прихильність політиці відкритих дверей і заохочують Україну продовжувати реформи.

Читайте також: Країни НАТО підтвердили відданість Україні та заявили про нову підтримку – Столтенберг

Генсек зауважив, що в межах майбутньої ініціативи з багаторічної підтримки союзники подбають про те, щоби Україна посилила свою обороноспроможність і перейшла на стандарти НАТО, посилила сумісність із військами Альянсу.

За словами Столтенберга, союзники по НАТО з нетерпінням чекають зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським на липневому саміті у Вільнюсі.

Читайте також: ЗСУ швидше отримають усе, що треба для контрнаступу - Кулеба про результати Комісії Україна-НАТО

Генсек НАТО запевнив, що Альянс буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. «Сильна та незалежна Україна є надзвичайно важливою для стабільності євроатлантичного простору», - підкреслив він.

Україну на засіданні представляв міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-