На Київщині встановлять 100 збірних будинків для сімей, котрі втратили житло

На Київщині встановлять 100 збірних будинків для сімей, котрі втратили житло

Укрінформ
У Київській області на ділянках сімей, чиї будинки були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, встановлюють збірні будинки компанії QHome.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

На Київщині встановлять 100 збірних будинків для сімей, котрі втратили житло / Фото: КОВА

“Збірні будинки виготовлені з міцних матеріалів та оснащені меблями українського виробництва, в них зможуть проживати четверо осіб ”, - ідеться в повідомленні.

Проєкт реалізується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН). У межах проєкту буде встановлено 100 будинків. Першу партію будинків нададуть найбільш постраждалим від війни громадам Бучанського району.

Читайте також: На Одещині зводять модульні містечка для переселенців

«Наша головна ціль – повернути людей до рідних домівок. Такі збірні будинки дають змогу людям зайнятися відбудовою свого знищеного домогосподарства, проживаючи на своєму рідному подвір’ї. Для багатьох це дуже важливо – не втрачати зв’язок із місцем, де пройшло ціле життя. Вдячний представникам УВКБ ООН за постійну підтримку, допомогу та реалізацію цього важливого проєкту», – зазначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Повідомляється, що площа збірних будинків становить 25 квадратних метрів. Вони обладнані всім необхідним. Зокрема, встановлено піч на дровах, кондиціонер, холодильник, туалет і душ, приміщення обладнане кухнею. Також є найнеобхідніші меблі: ліжка, стіл та стільці.

Читайте також: Вручили ключі від житла у першому на Рівненщині модульному містечку для переселенців

Як повідомлялося, у Київській області вже відновлено понад 11 тис. об’єктів, пошкоджених внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-