На Одещині зводять модульні містечка для переселенців

На Одещині зводять модульні містечка для переселенців

Укрінформ
Одеські будівельники споруджують, згідно з графіком, модульні містечка для частини внутрішньо переміщених осіб, понад 150 тисяч яких зареєстровано на території області. Завершується також підготовка об’єктів до опалювального сезону.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Будівельники реалізують проєкт спорудження модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб згідно з затвердженим графіком», - зазначив Братчук.

Речник ОВА пообіцяв найближчим часом детальніше розповісти про хід будівництва модульних містечок для внутрішніх переселенців на території області.

За словами Братчука, завершуються також ремонтні роботи на житлових об'єктах в Одесі та смт Сергіївка, які зазнали руйнувань від ракетних атак ворога.

"Зокрема, буде закінчено ремонт квартир на житловому комплексі "Тірас" та багатоповерхіки в Сергіївці", - уточнив він.

Також успішно завершують підготовчі роботи до опалювального сезону одеські енергетики.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на главу Мінреінтеграції Ірину Верещук, уряд планує звести до кінця поточного року 25 модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб.

Поблизу Одеси, за словами Одеської районної військової адміністрації Юрія Крука, будівельники зараз зводять низку таких містечок.

«Наразі на території Одеського району зареєстровано 69 тисяч 869 внутрішньо переміщених осіб, робота з працевлаштування та їх розміщення триває. Працюємо над будівництвом модульних містечок для переселенців на території Біляївської, Великодолинської та Великодальницької громад», - зазначив Крук, виступаючи на 13-й сесії райради.

Читайте також: ЗСУ збили над Одещиною п’ять російських ракет – Братчук

3 жовтня очільник Одеської ОВА Максим Марченко провів робочу зустріч із постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун, на якій «підкреслив налаштованість на посилення рівня та потребу в тісній співпраці з агенціями ООН в Одеській області».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-