Вручили ключі від житла у першому на Рівненщині модульному містечку для переселенців

Вручили ключі від житла у першому на Рівненщині модульному містечку для переселенців

Фото
Укрінформ
На Рівненщині вручили ключі від 12 модульних будиночків у першому в області містечку для ВПО, яке виготовило підприємство, релоковане з Харківщини на Рівненщину.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Перше містечко для ВПО на Рівненщині. Сьогодні разом з головою облради Андрієм Караушем вручили ключі від 12 модульних будиночків для понад 40 переселенців», - повідомив Коваль.

Зазначається, що будиночки утеплені, витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення. Тут облаштована кухня, душова, є шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

На Рівненщині вручили ключі від модульних будиночків / Фото: начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль

Новостворене містечко знаходиться на території Радивилівської територіальної громади. Її обрали невипадково, адже громада займає друге місце в області з прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення.

Начальник ОВА поінформував, що будиночки виготовило підприємство «Лайф Буд», релоковане з Харківщини на Рівненщину. До війни вони займалися монтажем теплоізоляції, а вже в Рівненській області перекваліфікувалися - стали робити модульні конструкції.

Читайте також: У Чернігові зводять модульне містечко за гроші Червоного Хреста

У будиночки поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді. Пріоритет надавали для офіційно працевлаштованих ВПО, мамам з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями, людям з інвалідністю, вузькопрофільним спеціалістам, яких потребує громада, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Радивилівській територіальній громаді на Рівненщині для розміщення модульного містечка міська рада виділили земельну ділянку загальною площею 0,7 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-