Сергій Борзов: В умовах війни суттєво змінили підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту

Сергій Борзов: В умовах війни суттєво змінили підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту

Укрінформ

Освітня галузь Вінниччини змушена працювати в умовах викликів воєнного стану, суттєво змінивши підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту

Про це на нараді за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета сказав начальник Вінницької ОВА Сегій Борзов, передає Укрінформ.

Очільник регіону підкреслив, що освітня галузь області, як і всі інші, змушена працювати в умовах викликів воєнного стану, суттєво змінивши підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту.

«Спільними зусиллями обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, Нацполіції та ДСНС ми працюємо над тим, що наші діти і молодь мали можливість навчатися, досліджувати, відкривати, творити під синьо-жовтим стягом в демократичній державі. З червня по вересень 2022 року, підтримавши ініціативу щодо повернення дітей до закладів освіти спільно з органами місцевого самоврядування, ми провели значну роботу щодо облаштування укриттів у закладах освіти», - зазначив очільник області.

Сергій Борзов також додав, що наразі в усіх громадах регіону забезпечено функціонування освітніх закладів. Для організації освітнього процесу використовують гнучкий підхід (очно, дистанційно, у змішаному форматі) з урахуванням побажань батьків та обставин воєнного часу. В області створені всі умови, аби діти з числа внутрішньо переміщених осіб мали також доступ до освіти.

«Наша область, як і вся Україна, потерпає від обстрілів по енергетичній інфраструктурі. Небезпека ще зберігається. Це вносить в суттєві корективи в роботу закладів освіти. Ми продовжуємо злагоджено працювати і з органами місцевого самоврядування, і з ДСНС та поліцією для подальшого забезпечення освітнього процесу», - підкреслив Сергій Борзов.

Читайте також: Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет: Досвід Вінниччини потрібно розповсюдити на інші області

Як повідомлялось, Сергій Шкарлет особливо відзначив позитивний досвід Вінниччини в організації безпечного освітнього процесу. «В цілому  80% закладів освіти області обладнані укриттями,- це набагато більша цифра, ніж сьогодні в середньому по державі (69-70%)», - зазначив Міністр освіти і науки України.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-