Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет: Досвід Вінниччини потрібно розповсюдити на інші області

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет: Досвід Вінниччини потрібно розповсюдити на інші області

Укрінформ

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на нараді за участі начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова зауважив, що в царині організації освітнього процесу в умовах війни на Вінниччині є що подивитися і чому повчитися, а досвід регіону варто поширити на інші області.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що сьогодні в ході робочої поїздки на Вінниччину Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відбулась нарада з Начальником ОВА Сергієм Борзовим та його заступниками, Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, директором Департаменту гуманітарної політики  ОВА, керівниками ДСНС і Нацполіції області, де було обговорено ряд важливих питань щодо організації  роботи закладів освіти в умовах воєнного стану.

«Одразу ж скажу: я не з інспекційною поїздкою,- зазначив Сергій Шкарлет.-  На Вінниччині дійсно є що подивитись і чому повчитись. Ваш досвід потрібно розповсюдити на інші області. Хочу подякувати Начальнику ОВА Сергію Борзову за зразкову організацію роботи освітньої галузі Вінниччини, враховуючи інтереси внутрішньо переміщених осіб та вчителів з числа ВПО».

Сергій Шкарлет особливо відзначив позитивний досвід Вінниччини в організації безпечного освітнього процесу: «В цілому  80% закладів освіти області обладнані укриттями,- це набагато більша цифра, ніж сьогодні в середньому по державі (69-70%).

Міністр  також зазначив, що п’ять  потужних закладів вищої освіти, релокованих на Вінниччину, забезпечені необхідними умовами для навчання, що дає можливість студентам і курсантам навіть під час  війни здобути освіту і вийти повноцінними фахівцями.

«Ви також показуєте приклад, як можна налагодити  навчання дітей у Польщі, коли вахтовим методом українські вчителі навчали евакуйованих дітей за нашою українською програмою. Це дуже цікавий досвід, адже ми собі ставимо за мету повернути цих дітей в Україну, разом з ними відбудовувати нашу державу»,- зауважив Сергій Шкарлет.

Міністр освіти і науки України особливо подякував керівництву області  за ініціативу організації Пунктів Незламності в садочках і школах: «Іде зима, тож необхідно звернути увагу й на  заклади профтехосвіти, коледжі, адже в університетах це зробити простіше. Освіта може і повинна бути важливим інструментом допомоги державі у виконанні тих завдань, які сьогодні ставить Президент»,- додав  урядовець.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-