Залужний подякував Марку Міллі за високу оцінку дій ЗСУ

Залужний подякував Марку Міллі за високу оцінку дій ЗСУ

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонного спілкування з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі подякував за все, що американський народ та особисто Міллі роблять для України, і за високу оцінку дій ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Залужний написав у Телеграмі.

За його словами, він запевнив Міллі, що “ми будемо боротися, доки стане сил”.

“Наша мета - звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна - росія має залишити всі захоплені території”, - наголосив Залужний.

Читайте також: Залужний - Міллі: ЗСУ не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень

Також Головнокомандувач ЗСУ поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку та першочергові потреби Сил оборони. “Ситуація на фронті стабільна та контрольована”, - зауважив він.

За словами Залужного, “ми уважно відслідковуємо дії противника на кордоні з республікою білорусь і будуємо надійний щит для захисту України з півночі. Сили оборони, попри шалений опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку. Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка-Соледар-Бахмут-Майорськ та Авдіївка-Опитне-Водяне-Піски-Мар‘їнка-Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам. На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та укріплюємо рубежі оборони”.

Читайте також: Залужний подякував підрозділам Сил оборони за надзусилля у визволенні Херсона

“Генеральний штаб Збройних сил України продовжує концентрувати зусилля на досягненні стратегічних завдань зі стабілізації обстановки у визначених операційних зонах, ведення подальших наступальних дій з метою деокупації всієї країни та недопущення прориву противника на ділянках ймовірного наступу”, - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-