Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям, які відзначилися під час звільнення Херсона та області. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Ворог нічого просто так нам не віддає. У цій війні ми платимо дуже високу ціну. Свобода коштує нам життя і здоров’я наших найкращих людей», – сказав Президент, наголосивши, що визволення територій дається Україні нелегко, за цим – колосальні зусилля українських захисників.

Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям, які відзначилися під час звільнення Херсона та області / Фото: Офіс Президента

Зеленський подякував воїнам за мужність і самовідданість у захисті України.

Читайте також: Залужний подякував підрозділам Сил оборони за надзусилля у визволенні Херсона

«Вітаю вас зі звільненням Херсона. Бажаю здоров'я вам, вашим сім'ям, дітям. І вперед, до перемоги! Слава Україні!» – зазначив глава держави.

Відео Офіс Президента України

Зокрема, Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» сержанту Андрію Орлову, який із березня 2022 року бере участь у відбитті збройної агресії російської федерації.

В ОП розповіли, що у вересні у складі розвідувальної групи військовослужбовець здійснював вдале коригування вогню артилерії та авіації по скупченню сил противника в районі населеного пункту Мала Сейдеминуха Херсонської області. Було знищено техніку та особовий склад ворога.

Читайте також: Зеленський у Херсоні: Україна попри важкі бої крок за кроком звільняє захоплені території

Розвідувальна група також вела стрілецький бій із переважаючими силами противника. У результаті ворог відступив. Під час бою сержант зазнав осколкового поранення вуха та шиї. 10 листопада у складі розвідувального загону Андрій Орлов брав участь у звільненні Снігурівки та особисто підняв прапор над будівлею районної адміністрації.

Орденом Богдана Хмельницького І ступеня Президент нагородив командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Херсон», бригадного генерала Олександра Тарнавського. Завдяки його вмілому керівництву наступальною операцією вдалося досягти мінімальних втрат особового складу, озброєння та військової техніки й виконати завдання зі звільнення правобережної частини Херсонської області та міста Херсона (загалом понад 80 населених пунктів).

Крім того, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України орденом Богдана Хмельницького І ступеня нагороджено майора Юрія Брехаря, орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня – капітана Михайла Фрішніча, 23 воїни отримали від Президента орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 12 захисників – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: Зеленський у Херсоні взяв участь у піднятті прапора і поспілкувався з військовими

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок відвідав звільнений від російських загарбників Херсон.

11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був окупований росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Відео Офіс Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-