Зеленський у Херсоні взяв участь у піднятті прапора і поспілкувався з військовими

Зеленський у Херсоні взяв участь у піднятті прапора і поспілкувався з військовими

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Херсоні зустрівся з військовослужбовцями, а також узяв участь в офіційній церемонії підняття прапора України.

Фото із захисниками глава держави опублікував у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

Президент вручив воїнам державні нагороди.

Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко опублікував відео з церемонії офіційного підняття Державного прапора у центрі Херсона за участю Зеленського. Стяг на флагштоку піднімали військовослужбовці, лунав гімн України.

Відео: ОП

У пресслужбі глави держави поінформували, що Президент подякував українським військовим, які брали участь у визволенні Херсонщини, і зазначив, що для нього честь бути разом із ними в українському Херсоні.

«Від цього дуже тепло на серці, на душі. Хочу подякувати вам за те, що ви такі є і що повертаєте Україну на Херсонщину. Повертаємо наші Збройні сили, нашу державу, наш прапор», – сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що російські війська залишили на Херсонщині велику кількість зруйнованих будинків та інших споруд, пошкоджені комунікації, розстріляні автомобілі.

Читайте також: Зеленський приїхав у Херсон

«Це те, що наробила російська федерація в нашій державі, показала всьому світові, що вона може вбивати. Але всі ми, наші Збройні сили, наша Нацгвардія, розвідка показали, що вбити Україну неможливо», – зауважив Президент.

Глава держави й усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто загинув заради звільнення Херсонщини.

Зеленський поспілкувався з жителями Херсона, які впродовж місяців демонстрували стійкість і вірили в повернення України.

Він підкреслив, що на території області потрібно дотримуватися заходів безпеки, адже росіяни замінували багато об’єктів.

«Зараз іще працюють відповідні служби, проводиться розмінування, тому потрібно бути обережними. Оскільки вже є декілька випадків поранення та загибелі людей», – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що в Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання та ліній зв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок відвідав визволений від російських загарбників Херсон.

11 листопада Президент заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента поінформували, що в Херсоні та області вже розпочали роботу начальник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-