Польські експерти долучаться до пошуків та ексгумації жертв репресій НКВС в Одесі

Польські експерти долучаться до пошуків та ексгумації жертв репресій НКВС в Одесі

Фото, відео
Укрінформ
Група польських експертів долучиться до пошуків, ексгумації та увічнення пам’яті жертв репресій НКВС в Одесі з огляду на те, що останки 350 поляків можуть бути серед таємно страчених людей у 1937-41 роках на 6-му кілометрі Овідіопольського шосе.

Про зустріч мера Одеси та делегації Інституту національної пам'яті Польщі повідомляє пресслужба мерії, передає Укрінформ.

«Архівні документи свідчать, що серед жертв репресій 1937-38 років було як мінімум 350 поляків. Їх останки можуть бути знайдені на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги. Польська держава поклала на нас завдання пошуку та ідентифікації всіх поляків, які загинули під час репресій, щоб гідно поховати їх. Ми зацікавлені у встановленні справедливості і готові допомагати», - зазначив заступник керівника Інституту національної пам'яті Республіки Польща Кшиштоф Швагжік.

За його словами, до експертних робіт на місці масових таємних розстрілів готове приєднатися польське Бюро пошуку та ідентифікації, співробітники якого мають величезний досвід ексгумації останків з масових поховань.

Під час зустрічі мера Геннадія Труханова з польською делегацією з участю генконсула Республіки Польща в Одесі Катажини Солек був представлений звіт про підсумки першого етапу пошукових робіт, що завершився 17 вересня, а також плани щодо ексгумації останків і увічнення пам'яті жертв сталінських репресій.

Члени робочої групи мерії з питань увічнення пам'яті жертв політрепресій та учасники польської делегації здійснили виїзд на 6-й кілометр Овідіопольської дороги.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-