В Україні почали реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс про децентралізацію

В Україні почали реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс про децентралізацію

Децентралізація
Укрінформ

В Україні почалася реєстрація на безкоштовний онлайн-курс про децентралізацію, орієнтований на представників органів місцевого самоврядування, депутатів та політично активних громадян.

Про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

"На платформі Рrometheus розпочалася реєстрація на безкоштовний онлайн-курс "Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку", який стартує 31 жовтня. Курс є повністю безкоштовним", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що цей курс присвячений організації місцевого самоврядування, на ньому йтиметься про поєднання теорії з практикою та про реальні історії інноваційних рішень, що з'явились в різних територіальних громадах в процесі реформи.

Викладач курсу Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», розповідатиме про сучасну парадигму управління громадою, розглядатиме питання самостійного формування місцевої політики, прийняття рішень, вигоду чи втрати від яких несе вся громада. Учасники курсу отримають знання, що сприятимуть формуванню відповідальної за своє життя громади.

Основні теми курсу - децентралізація в Україні: від ідеї до реалізації; конституційна основа адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні, базове законодавство та особливості його застосування в умовах змін; повноваження та способи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування; формування місцевої політики у громаді; місцева ідентичність; співробітництво територіальних громад, можливості та особливості; перспектива завершення реформи.

Читайте також: У Харкові обговорили приєднання громад до міст обласного значення

Кожна частина курсу складається з кількох відеолекцій. Також передбачено тестові завдання для самоперевірки. Після успішного опанування всіх тем та складання тестів учасники отримають сертифікат про завершення. Проте, як зазначається, головне не сертифікат, а системні знання, які стануть у пригоді.

Курс розраховано на депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, місцевих активістів, політично активних громадян, що планують на наступних виборах балотуватись у депутати місцевих рад, студентів, що планують працювати в органах місцевого самоврядування.

Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus – перший та найбільший проєкт безкоштовної освіти в Україні, яка була заснована у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-