Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

А ви купіть дрова! Можна й за пільговою вартістю

А ви купіть дрова! Можна й за пільговою вартістю

Блоги
Укрінформ
Лісгоспи здатні задовольнити потребу в них у повному обсязі

Зараз спостерігається збільшення попиту на паливні дрова, при цьому державні лісгоспи здатні задовольнити потреби населення та закладів соціальної сфери у повному обсязі.

Щорічно заготовлюється близько 4 млн кубометрів дров паливних та 1,5 млн кубів відходів лісозаготівель. Вони можуть бути використані для теплоенергетичних потреб. Наприклад, лише у цьому році більше 360 котелень навчальних закладів переведені на альтернативні види палива.

Тому я доручила всім облуправлінням розмістити на офіційних веб-сайтах інформацію про обсяги заготівлі дров та місцезнаходження пунктів реалізації. Також зобов’язано забезпечити безперебійне постачання дров до місць їх реалізації (щоб люди не їхали самі у ліс для вивезення дров).

Співробітники шкіл, дитсадочків, лікарень, в яких встановлені твердопаливні котли, можуть звертатися до лісгоспів. Реалізація дров’яної та неліквідної деревини здійснюється за поданими заявами через укладання прямих договорів або за результатами процедур закупівель.

Стосовно ціни, то облдержадміністраціями обмежений граничний рівень рентабельності, що дозволяє населенню та закладам соцсфери купувати дрова за пільговою вартістю.

У цей скрутний для держави час лісова галузь повинна стати помічником у пошуку альтернативних видів палива.

Христина Юшкевич

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-