Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Лицарі українського образу

Лицарі українського образу

Блоги
Укрінформ
Ми живемо в конкурентному світі, де перед Україною не мають визнаних зобов’язань більшість великих гравців.

Усвідомлення цього потребує зміни комунікаційної стратегії нашої держави. Спробую зупинитися на головному.

Україна – не надумана держава. Вона не виникла за примхою австро-угорського Генерального штабу і продовжить своє існування крізь роки та десятиліття. Випадки, коли історії народів більш тривалі за історію консолідованої держави, не поодинокі. Згадайте хоча б Німеччину та Італію. Нам просто треба навчитися розповідати про свої переваги прагматично та переконливо.

Російська агресія – не лише головна проблема всього періоду незалежного розвитку України, але і унікальний шанс більш гучно заявити про себе. Протистояння найбільшої в світі держави та однієї з найбільших європейських країн примушує не залишатися осторонь основних світових гравців. Їм доведеться визначатися, чи продовжувати business as usual з Росією попри безпрецедентні порушення Кремлем норм міжнародного права, чи звернути увагу на Україну.

Нашій державі потрібен адекватний образ, зрозумілий зовнішньому світу. У ньому має бути якомога більше точок дотику з західною цивілізацією. Витівки Греції у недалекому минулому були, серед іншого, зумовлені і усвідомленням того, що ця країна є важливою частиною європейської цивілізації, а антична філософія – обов’язковий предмет для вивчення майбутніми представниками істеблішменту. Тому нам варто позбавитися образу «Наймички», мало зрозумілого за межами України, та взяти на озброєння, скажімо, образ «Енея» у трактуванні Івана Котляревського.

Розповідати про Україну необхідно цікаво та змістовно, використовуючи сучасні технологічні досягнення. Говорити про одну з найбільших країн Європи як про таку, що створює додаткові можливості, а не проблеми. Вірити в її майбутнє. Пам’ятати, що лицарем України, її захисником та промоутером у сучасному світі може стати кожен її громадянин.

Євген Магда
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-