Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що робити Україні після Brexit?

Що робити Україні після Brexit?

Укрінформ
В Британії та ЄС пролунали голосні заяви. Туск наголосив, що керівництво Євросоюзу не допустить ефекту доміно і подальшого розпаду.

Тим часом кремлівські пташенята на кшталт Ле Пен, польської «Зміни», Хофера з «Австрійської партії свободи» качатимуть Європу й далі. І тут починається найцікавіше. ЄС та Україна стають однаково зацікавленими у збереженні санкцій проти Росії.

Будь-який український представник у Брюселі, Берліні, Стразбурзі має транслювати простий меседж:

"Якщо ви хочете зберегти вашу європейську інституцію, ваші кар’єри і посади – не знімайте санкцій".

Бо кожне зайве євро, що з’явиться у росіян, буде інвестовано у ваших правих популістів-євроскептиків. Вони і далі качатимуть човна за допомогою мігрантських криз і обіцянок. Гібридна війна лише починається, пані й панове.

Також Туск анонсував широке обговорення майбутнього ЄС. Яке є великою можливістю для України просувати свої інтереси. Як ми його використаємо, це вже питання масштабу мізків МЗС.

На жаль, рішення британців точно відтермінує на невизначений строк грандіозний геоекономічний проект: зону вільної торгівлі між США та ЄС. Проект, який готувався останні 10 років і якому успішно заважали добре відомі нам сили. Та може це змусить прокинутися всіх, кому комфортніше було дрімати.

Світлана Машаровська

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-