Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Послідовна підтримка України

Послідовна підтримка України

Укрінформ
Завершилося третє засідання Парламентського комітету асоціації в Брюсселі. Дякуємо колегам з ЄП за послідовну підтримку Украіни.

Перше. Безвізовий режим. Найближчим часом має бути визначений доповідач від профільного комітету з питань свободи і юстиції з цього питання, який доповідатиме на дебатах в ЄП. Наші колеги запевнили, що сподіваються на швидкий і результативний розгляд питання в Європарламенті. Що процедура може тривати до трьох місяців, але, на іх думку, дебати відбудуться раніше. Тому інфо в деяких ЗМІ про дебати в вересні - недостовірна, такого рішення не приймалося, тим більше що поки що немає доповідача.

Друге. Підтримка реформ. В ЄП вітають факт, що українським проєвропейським політичним силам вдалося подолати політичну кризу через відновлення коаліції і формування уряду. В ЄП сподіваються на швидкі реформи, зокрема, в сфері боротьби з корупцією, децентралізації, реформи судової системи і юстиції.

Третє. Ми маємо повну підтримку з питань безпеки і захисту нашого суверенітету і незалежності. Санкції проти РФ мають бути збережені до повного виконання Мінських угод. Особливу увагу приділили порушенням прав людини в Криму і забороні Меджлісу. Закликали колег з ЄП підтримати "Список Савченко".

Також ми плануємо вже в травні розпочати інституційну реформу роботи ВР. Ми будемо наполягати, аби всі законопроекти проходили експертизу на відповідність європейським нормам і тільки в такому випадку виносилися в сесійну залу. Також чекаємо, що уряд так само подаватиме із законопроектами протокол про експертизу іх відповідності нормам європейського права. Важлива дискусія по ЗВТ. Європейська сторона готова підтримати Украіну , щоб забезпечити успішну імплементацію ЗВТ. Наступне засідання ПКА відбудеться восени в Украіні. Два дні важливої і результативної роботи. Дякую всім колегам - і українським, і європейським.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-